Nieuws

14.12.2020

Nederlandse kampioenschappen vaste hengel

Boven de Nederlandse kampioenschappen DCL die reeds 4 jaar op Het Broek wordt gehouden, mogen we ons nu ook verheugen op de Nederlandse kampioenschappen vaste hengel 2021.

6 maart 2020

Nederlands kampioenschap karper vissen in Gendt

Het Broek is zoals ook in 2019  èèn van de zeven visplassen waar wordt gestreden om het Nederlands kampioenschap DCL  karper vissen 2020. Dit gaat over over 7 wedstrijden per deelnemende visplas. De eerste wedstrijd is op zaterdag 21 maart, de halve en hele finale vinden plaats in oktober.

In de witvis/karperplas kan door iedereen van 1 april tot 1 oktober worden gevist tegen een dagtarief á 14 euro. Ook is er de mogelijkheid voor een seizoenskaart, 7 dagen per week, van 1 april tot 1oktober.

De kosten voor het hele seizoen bedragen € 200,-

De 65 plusser heeft voor de seizoenskaart een gereduceerd tarief van € 170. Voor groepen, bedrijven en overheden kan er een dag vullend programma worden samengesteld met onder andere, de kantine,  jeau de Boule, handboogschieten, enz.  Dit alles in goed overleg.

In de grote karperplas waar karpers verblijven van minimaal 55 pond komen vissers uit diverse Europese landen waaronder, Duitsland, België, Engeland, Denemarken, Frankrijk.

Afgelopen seizoen verbleven al een groot aantal vissers met campers en caravans op ons bijbehorende camper- en caravanpark Lingewaard.

30 december 2019

Karper uitzetting

In de grote karperplas hebben we twee grote spiegelkarpers uitgezet van 20.4 kg en 23 kg. Bas van Klaveren toont de zwaarste karper.

12 december 2019

Karper uitzetting

Donderdag 12/12 hebben we in de grote karperplas een karper uitzetting gedaan. Er zijn 10 karpers uitgezet, schub- en spiegelkarpers tussen 6 en 10 kg. Voor het einde van het jaar volgen nog 25 graskarpers. In februari/maart volgen nog enkele zeer grote karpers, waarvan we u te zijner tijd op de hoogte houden.

31 mei 2019

Het Broek pellets

Vanaf 1 juni is het verplicht om pellets van Het Broek te gebruiken. Deze zijn verkrijgbaar in 2-4-6 mm en de prijs is € 5,- per kg.

15 februari 2019

Visuitzetting kruiskroeskarpers

Vandaag 15 Februari hebben we voor de tweede keer dit jaar een mooie visuitzetting gedaan van 500 stuks kruiskroeskarpers. Hiermee zijn we klaar voor het nieuwe seizoen.

1 februari 2019

Vacature Het Broek

Wij hebben in samenwerking met de Smaakcateraar een vacature openstaan.

9 januari 2019

Visuitzetting

Wij zijn klaar voor het aankomende visseizoen. Onlangs zijn er weer 250 kg. kruiskroeskarpers uitgezet in de witvisplas.

1 februari 2018

Het Broek in Spiegel Magazine

Sinds een aantal jaar is Spiegel Magazine het toonaangevende magazine voor karpervissend Nederland en België. Spiegel Magazine verschijnt zes keer per jaar en staat boordevol sfeerverhalen, technische tips, reviews, informatie over aas, spraakmakende vangsten en de laatste nieuwtjes uit de wereld van het karpervissen.

 

Met trots kunnen we u laten weten dat Spiegel Magazine bij ons op bezoek is geweest en hier verslag van heeft gedaan. In het vier pagina lange artikel schrijven ze over hun visbelevingen aan onze karperplas. Klik op de button hiernaast om het gehele verslag te lezen.

5 maart 2018

Halve finale NK DCL karpervissen

Op Het Broek wordt 13 oktober de halve finale gehouden Nederlands Kampioenschap  karpervissen DCL.

11 april 2018

Het Broek in TV uitzending RTL7

VIS TV maakt een reportage van Het Broek en Camperpark Lingewaard. De uitzending is te zien op 27 mei bij RTL7 tussen 9:00 en 10:00 uur. Na de uitzending is de aflevering gratis terug te kijken opVIS TV gemist.

7 oktober 2018

De Dutch Carp Lakes wedstrijden vol spanning en sportiviteit

Zaterdag j.l. de 6e oktober vond de laatste van 7 wedstrijden plaats op het broek van de landelijke DCL (Dutch Carp Lakes) wedstrijden. Het was een spannende wedstrijd die sportief werd gespeeld in een gezellige, vriendschappelijke sfeer.

Door de vier teams van ieder vier personen werd uiteindelijk de mooie score van totaal 197.780 kg vis gevangen. Hierbij het vangst overzicht van de vier teams.

Zaterdag 13 oktober vindt op het broek de halve finale plaats.

7 januari 2019

Dé Smaakcateraar

Wij zijn trots te mogen vermelden dat Dé Smaakcateraar onze vaste samenwerkingspartner is.

 

31 januari 2018

Warm ontvangst voor 500 KG Kruiskroeskarpers

Afgelopen woensdag is de witvisplas weer rijkelijk aangevuld met 500 KG aan mooie kruis/kroes karpers. Onder het toeziend oog van enkele aanwezige vissers werden ze beoordeeld en gekeurd.

27 juli 2016 De jeugd heeft de toekomst Afgelopen week hadden we op stek 3 de jonge, gedreven, Stef Bekkers met zijn vader op ons domein die 6 karpers in zijn eentje wist te onthaken op zijn mat. Met bewondering gekeken naar de werkwijze van deze jonge gepassioneerde karpervisser die goed wist waar hij mee bezig was, en een luisterend oor had voor tips en trucs van de ervaren mannen om zich heen. Stef gaan we zeker nog vaker zien op site’s en magazines met een hele grote karper in zijn handen want deze jongen heeft de toekomst! Tevens zat er op stek 2 Remco Jansen, die 16 prachtige karpers wist te vangen.
17 juni 2016 Film over Het Broek op Carperwereld.nl

Het Broek is onderdeel van Gebr. Joosten Beheer te Gendt

3 augustus 2016 Internationaal treffen op Het Broek De afgelopen week ontstond er op Het Broek als het ware een internationale competitie. Hierbij waren 3 Engelse karpervissers betrokken, te weten: Terrence, Dave en Kevin, die gezamenlijk 51 prachtige karpers wisten te landen op hun stek. En aan de andere kant waren er 4 Duitse mannen, te weten: René en zijn maten, die maar liefst 61 karpers op het droge kregen met als zwaarste karper een van 21,5 kg. Naast deze Duitse en Engelse vissers hebben reeds vele internationale hengelaars genoten op Het Broek waaronder uit Schotland, Ierland, Noorwegen, Denemarken en Frankrijk.
22 november 2016 Karperuitzetting op Het Broek Afgelopen vrijdag zijn op Het Broek diverse karpers uitgezet. Hiermee maken wij ons op voor het nieuwe visseizoen 2017. Onder de uitgezette karpers zitten exemplaren van maar liefst 46 pond.
12 januari 2016 Witvisuitzetting op Het Broek Op 22 december en 12 januari hebben wij op de Witvisplas 110kg brasem en 170kg voorn uitgezet. Er volgt nog 1 uitzetting van kruiskarpers en dan zijn wij weer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.
17 januari 2016 Het Broek is aanwezig op de Carp Zwolle Het Broek is vertegenwoordigd in de stand van The Carpspecialist op CARP ZWOLLE Dit is de grootste Europese karper beurs en vindt plaats op 3-4 en 5 februari in de IJsselhallen te Zwolle. 20.000m2 in het teken van karper vissen.

Klik op het logo om naar de website gaan.

Klik op het logo om naar de website gaan.

25 januari 2017 Dutch Carp Lakes 2017 Het Broek is een van de zeven visplassen waar de Dutch Carp Lakes 2017 wedstrijden plaats vinden. Wij zijn trots dat wij mee mogen werken aan de in Nederland zeer bekende viswedstrijden waar de top van Nederland bij aanwezig is. Hierbij het wedstrijdschema met de data en de betreffende visplassen.
Klik hier
3 februari 2017 Nieuwe steigers In de witvisplas zijn deze week vijf nieuwe steigers geplaatst voor het aankomende visseizoen. We hebben het aantal visstekken bij de witvisplas uitgebreid van 26 naar 28.
14 februari 2017 Viswedstrijden Op voorlopig navolgende data zijn er witviswedstrijden op Het Broek. Als u wilt komen vissen bel dan vooraf even met onze leiding om de beschikbaarheid van de stekken te controleren. Datum: 
Witvis wedstrijd - 12 maart 2017 Witvis wedstrijd - 22 juli 2017 Dutch Carp Lakes – Klik op de afbeelding hiernaast.
Klik hier
28 februari 2017 Uitzet Kruiskroeskarpers Vorige week hebben wij de eerste helft van de 1000 kilo Kruiskroeskarpers uitgezet in onze visplas. Binnenkort gaan wij nog eens 500 kilo van deze mooie exemplaren uitzetten. Aankomend visseizoen kan er dus vollop gevist worden op de Kruiskroeskarper.
12 april 2017 Opening camperpark Lingewaard Aanstaande zaterdag openen wij onze luxe camperpark Lingewaard. Het camperpark ligt op ca. 100 meter loopafstand van de vis- en recreatieplassen. Het camperpark is rustig gelegen en biedt de ruimte aan ruim 20 campers. U kunt gebruik maken van een verwarmd sanitairgebouw met gescheiden dames en heren toiletten, doucheruimtes, wasmachine, droger, strijkinstallatie en afwasmogelijkheden. Het camperpark bied voor iedere camper een 16 amp. stroomvoorziening, drinkwater en een camper servicestation met vuilwater afvoer en innamen van toilet cassettes. Wij heten u als visser met uw camper van harte welkom op ons nieuwe camperpark!

3 mei 2017

Midweek verslag van een gedreven sportieve karpervisser

 

Een record monster sessie!
Door Fred van Dort

 

Lees het verslag HIER!

6 juni 2017

Dutch Carp Lakes wedstrijden

De eerste drie wedstrijden Nederlandse kampioenschappen Dutch Carp Lakes op Het broek waren een succes. Er volgen nog vier wedstrijden op Het Broek waar iedere wedstrijd vier teams van vier vissers bij betrokken zijn. Totaal zijn er 28 ploegen van vier personen die verdeeld over zeven visplassen in Nederland strijden om het Nederlands kampioenschap.

 

De eerst volgende wedstijd is 1 juli.

4 augustus 2017

Een dag solex rijden bij Het Broek

De dames van het OBG (oud burgeren gasthuis) uit Nijmegen hebben op een zonnige middag met de solex een mooie route door de Betuwe afgelegd. Zo hebben ze genoten van de groene omgeving en zijn ze door de dorpen rondom Gendt gereden. Naderhand heeft Het Broek een uitgebreid diner verzorgd.

19 oktober 2017

Nieuwe vis in de witvisplas

Afgelopen woensdag is de witvisplas weer rijkelijk aangevuld met 500 KG aan mooie kruis/kroes karpers. Onder het toeziend oog van enkele aanwezige vissers werden ze beoordeeld en gekeurd.

30 december 2017

Karpervissen  tijdens de feestdagen

Ondanks de kou, regen en sneeuw van de laatste tijd gaat het karpervissen gewoon door. Op dit moment zitten onze duitse gasten, Nikolas Krause met zijn vriend aan de waterkant te wachten totdat ze de gevangen karpers kunnen landen. In de wintertijd is het juist een extra uitdaging om karpers te vangen omdat ze minder aktief zijn, zodat je ze echt moet zoeken. Het gaat de mannen op dit moment goed af want buiten de gevangen karpers hebben ze zelfs één van de twee aanwezige witte koi-karpers weten binnen te halen. Wanneer dit gebeurt verdienen ze een mooie  Cap””van Het Broek die ze inmiddels hebben ontvangen.

 

Namens Team Het Broek, zien we u graag terug in het nieuwe jaar en wensen u, gezondheid, voorspoed, geluk en bovenal een visrijk 2018 toe !!!!

26 januari 2018

Nederlands kampioenschap karper vissen in Gendt

Het Broek is zoals ook in 2017  èèn van de zeven visplassen waar wordt gestreden om het Nederlands kampioenschap DCL  karper vissen  2018. Deze wedstrijden waaraan door 28 teams van ieder 4 vissers, dus totaal 112 vissers, wordt deelgenomen, gaan over 7 wedstrijden per deelnemende visplas. De eerste wedstrijd is op zaterdag 24 maart, de halve finale  13 oktober en de finale op 20 oktober Gezien de goede ontwikkelingen op Het Broek, is er een gerede kans dat we in aanmerking komen voor de halve finale.  Dit wordt beslist  op 22 februari.

 

In de witvis/karperplas kan door iedereen van 1 april tot 1 oktober worden gevist tegen een dagtarief.  Ook is er de mogelijkheid om een weekendpas aan te schaffen of een pas voor de gehele week. De 66 plusser heeft voor de weekpas een gereduceerd tarief. Voor groepen, bedrijven en overheden kan er een dag vullend programma worden samengesteld met onder andere, de kantine,  jeau de Boule, handboogschieten, enz.  Dit alles in goed overleg.  Telefoon  06 25207818.

 

In de grote karperplas waar karpers verblijven van minimaal 55 pond komen vissers uit diverse Europese landen waaronder, Duitsland, Belgie, Engeland, Denemarken, Frankrijk .

Afgelopen seizoen verbleven al een aantal vissers met campers op het bijbehorende camperpark Lingewaard.